Den första halvan av denna vecka har gått i pysslets tecken. I måndags hade vi pysselträff med SWEA med tre olika stationer där vi fick testa knyppling, scrapbooking och hårstyling. Knyppla har jag ju kunnat en gång i tiden, inledde min knyppelkarriär i tidig ålder som lärling hos mormor. Det gick väldigt bra och som jag minns det gjorde jag succé och sänkte medelåldern rejält i knyppel-juntan. Sen tog andra saker överhanden och knypplandet föll i glömska. Det var därför riktigt kul att få återse den kära gamla knyppeldynan och nu förstå lite mer av själva tekniken. Jag har inget minne av att någonsin kollat på ett mönster när jag var liten, troligtvis måste tålmodiga mormor ha läst mönstret åt mig och sedan förklarat hur jag skulle göra. Så det var väldigt spännande att förstå hur det går till när man lär sig att knyppla mer och mer avancerade saker. Nu har jag lagt till en sak på listan med saker som jag ska göra när jag blir pensionär. 
 
 
På den andra stationen fick vi lära oss om hår, olika tekniker att föna, styla och sätta upp det. Detta var jättespännande men tyvärr alldeles för kort, skulle behövt en hel dag bara för att lära mig att göra något av mitt hår! Vid den sista stationen fick vi tillverka egna födelsedags/tack-kort och testa några olika tekniker som används vid scrapbooking. Detta kanske var det mest ögonöppnande momentet för mig. Jag har tidigare bara hört talas om folk som sysslar med detta och föreställt mig mest klippande och klistrande, men nu förstår jag att det finns en enorm variation på tekniker och att det går lätt att bli hooked. 
 
 
 
Nästa steg i pysslandet var bakning under gårdagens semmeldag. Eftersom det är svårt att hitta rätt ingredienser här för att semlorna ska smaka exakt såsom man är van vid ville jag testa något nytt på semmel-temat. Efter lite googlande hittade jag recept på semmel-muffins och jag och Saw Leng gav oss i kast med att göra muffinssmet, semmelfyllning och philadelphiaost-grädde. Resultatet blev riktigt bra! De kan ju såklart inte ersätta vanliga semlor, men fungerar utmärkt som ett komplement och variation i semmeltider!
 
 
 
 
Receptet är en modifierad variant från Hildas blogg.
 
 

2 kommentarer

mormor

06 Mar 2014 07:47

Vad roligt att du minns knypplingen. Du blev mycket beundrad. Kom ihåg att det finns två dynor och en massa utrustning att ärva,det mesta Ingrids. Kram

Svar: Jag vet, jag tjingar knyppelgrejerna!!
Linn Antberg

Felle

06 Mar 2014 10:18

Mysigt med pyssel! Vad lärde ni er om håruppsättningar?! Skulle behöva lite tips! Och så vill jag gärna se den där listan på saker du ska göra när du blir pensionär, kan du inte lägga upp den :P
P.S. Snygg design på bloggen!!Har du gjort den själv eller är det en färdig mall?

Svar: Lärde mig till exempel vilket håll man ska locka ut, utåt, och inte inåt som jag har trott i 28 år…. Lägger in en note om pensionärslistan.Tack. Den finna som färdig layout (Polaroid Gallery) så bara gå in och kopiera. :D
Linn Antberg

Kommentera

Publiceras ej