För att hålla pluggmotivationen uppe gäller det att balansera pluggandet med rikligt av andra distraktioner. Därför kan jag nu berätta om en rolig, mysig, händelserik och fantastisk helg helt utan plugg (nästan). Den började i fredags med Hunger Games: Catching Fire på Gold Class (lyxbio) där man kan fälla fåtöljen till nästan helt liggande ställning och trycka på en knapp när man vill beställa in mer popcorn.  
 
 
Att filmen dessutom var riktigt bra gjorde inte saken sämre! Under första halvan av filmen trodde jag att den inte skulle kunna leva upp till den fantastiska första filmens standard, men framemot slutet ville jag inte att den skulle ta slut! Inte alltid man känner så när man ser på film.
 
Helgen fortsatte sedan i samma goda anda då det i lördags morse bar av med bussen till Singapore. Utvärderingen av att åka buss till Singapore kan sammanfattas i en mycket hög standard på bussturen (inkluderad måltid, väldigt sköna säten) men lite väl lång väntetid i tullen när man går av för att få pass och baggage inspekterat på gränsen till Singapore. Den långa bussturen glömdes dock snabbt bort efter en välsmakande bolognese och ett glas mousserande vin vid Harbour Front. 
 
Eftersom vi vid vår förra Singapore-vistelse missade något utav det viktigaste, slingen på Raffles Hotel, valde vi denna gång att bosätta oss så nära Long Bar man kan komma utan att bo på själva Raflles Hotel. Detta är utsikten från vårt hotellrum:
 
 
Och första stoppet på vår Singapore-kväll blev naturligtvis Long Bar:
 
Ryktet säger att stället en gång i tiden hade världens längsta bardisk, men jag fann den inte särskilt imponerande. Däremot var Singapore Slingen väldigt god och att få kasta jordnötsskal på golvet är ju aldrig fel.
 
Juldekorationerna på Orchard Road var det definitivt inte heller något fel på.
 
 
 
Bland alla fancy affärer och juliga arrangemang lyckades vi hitta en riktig pärla, ett ställe där de serverade Moet & Chandon medans man kunde beundra en mycket vacker smyckesutställning.
 
 
 
Söndagen blev sedan en heldag på Universal Studios, en riktigt häftig upplevelse som faktiskt kan rekommenderas att testa någon gång i livet. Av alla åkattraktioner med filmtema blev förvånansvärt nog Transformers min favorit. Med hjälp av 3D-glasögonen och alla ljud-, värme- och rörelseeffekter blev ju robotorna så otroligt verkliga! 
Åter i KL klockan 23.30 söndag kväll, fullt utvilad och redo för ännu en pluggvecka (kanske...).