Så var man tillbaka igen i KL efter att ha tillbringat några solfyllda härliga dagar i Krabi. Thailand. Summa sumarum var semestern till stor belåtenhet, vädret var kanon (något svalare än i KL), stränderna fantastiska, shoppingen rolig och sällskapet grymt! Thailändarna var trevliga och försäljarna inte alltför pushiga. Ett plus till den ärliga försäljaren som när Björn sa att han inte behövde några nya kläder svarade "Nej men jag behöver dina pengar".
 
På den negativa sidan kan man nämna att Krabi är extremt svensktätt, enligt mina erfarenheter mer svenskar än på kanarieöarna eller på Rhodos (och där är det inte så lite svenskar heller). Men det gick utmärkt att undvika restaurangerna med svenska menyer och på julafton var det faktiskt lite skönt att gå till en restaurang med lite svensk-inspirerad mat för att inte känna sig så långt hemifrån. Att fira jul i Krabi medförde blandade känslor. En kanonbra dag med kayaking och elefantridning men inte så mycket julkänslor i värmen. Hotellet försökte dock sitt bästa med vackra julrenar:
 
 
Här får ni en uppfattning om de Thailändska stränderna, enligt mig en mer dramatisk natur än i Malaysia med många höga klippor och grottor.
 
 
Vid lågvatten finns det vissa öar man kan gå emellan:
 

Andra häftiga grejer man kunder göra i Krabi var utflykter med kajakpaddling och elefantridning, vilket vi självklart testade på:
 

Barfota på elefantrygg:
 

Slutligen måste jag nämna det fantastiska läget på vårt hotell (Pakasai Resort), precis runt hörnet låg en massa gatustånd som sålde grillad majs, kycklingspett, bananpannkakor och andra smarriga grejer samt en bar som sålde take away drinkar för en mycket billig penning, ett otroligt bra koncept.