En strålande vacker onsdag förmiddag i KL och vad passar då inte bättre än en promenad i Taman Eko Rimba? Det är namnet på parken som ligger på sluttningen ner från KL Tower. Eller park och park förresten, det är ett stycke regnskog som hör och häpna är kvar mitt i centrala KL. Någon har tidigare liknat det vid "som om man kunde trekka på Orchard Road". KL Tower skulle jag säga är kanske KLs mest turistiga plats, men inte EN ENDA av dem hade letat sig ner till parkregnskogen denna förmiddag. De enda levande varelser jag mötte på min 45 minuter långa promenad var 4 skolungdomar, en parkvaktare samt en ekorre och en massa apor som jag anade fanns men inte såg högt uppe i träden. Döm om min fövåning när jag i denna lilla park hittade tre stycken hiking trails (om än väldigt korta), ett ganska nedgånget utegym, mängder med picknickbord, en genväg (?) till LRT-stationen Dang Wangi samt en canopy walkway (som dock inte var öppen). 
Det kan tyckas konstigt att jag inte varit där tidigare, men så är det ofta med saker som är för nära. I ärlighetens namn har jag ju inte varit uppe i Petronas Towers heller.
 
 
 
 
 
 
 

3 kommentarer

MM

19 Nov 2014 14:46

Ser fint ut med spännande gångar och så nära.

mormor

20 Nov 2014 09:18

Låter som något för mig, en glimt av skog utan svåra strapatser. Kram

Svar: Ja absolut! En perfekt regnskogrpromenad på behagligt avstånd. :) Kram
Linn Antberg

Nature Lover

24 Nov 2014 09:28

Jag har läst en del om den här parken. Här finns en hel del hotade regnskogsträd, två arter av apor ( Silver Leaf Monkey och Long-tailed macaque ), ekorrar, pytonormar och rätt stora Monitor Lizards. Problemet är bara att de flesta gömmer sig djupt inne i grönskan. Men det är häftigt att det finns ett stycke vildmark mitt inne i KL.

Svar: Ojdå, vad synd att jag inte visste det under min promenad, då hade jag ju såklart spanat lite extra i buskagen efter pytonormar och varit noggrannare med att artbestämma aporna jag hörde uppe i träden.
Linn Antberg

Kommentera

Publiceras ej