Siem Reap var helt klart det bästa av de tre ställen vi besökte i Kambodja. Första dagen spenderade vi ungdomar och pappa på olika håll. Pappa var på fågelutflykt och besökte de flytande byarna i sjön Tonie Sap:
 
 
Vi andra tog en tuktuk till ett landmine-museum en timme från Siem Reap vilket var väldigt lärorikt. Mannen som startat muséet blev tagen som barnsoldat av de röda Khmererna och var med och lade ut de minor som han nu frenetiskt kämpar för att ta bort. Hans historia är väldigt fängslande, och på muséet får man inte bara se en massa landminor utan får en lite bättre förståelse vad landet har gått igenom.
 
På vägen ut dit stannde vi till vid en fjärilspark och beundrade en massa fina fjärilar samt fick se hela deras utveckling från ägg, larv, puppa till nykläckt fjäril. Här är några av dem (på sista bildern ses en helt nykläckt fjäril!):
 
 
 
 
 
 
 På kvällen sammanstrålade vi med pappa på vårt trevliga hotell La Niche d'Angkor:
 
 
Ni bör dock inte vilseldas av bilden, det var inte shorts och t-shirt väder hela tiden i Kambodja, utan riktigt kyligt på kvällarna och när man åkte tuktuk.
 
Andra dagen blev det tempel-sightseeing. Bayon, Angkor Thom och Angkor Wat avverkades på en heldag. Mer tempel än så hade man nog inte orkat med. Här finns några foton i ovan nämnd ordning:
 
 
 
 
 
Templen var mycket fina, och blir säkert ännu finare på sikt eftersom mycket restaureringsarbete pågick. Två observationer gjordes angående detta:
 
1. Det verkar vara en fördel att vara akrobatisk som byggjobbare i Kambodja.
 
2. Det börjar gå lite till överdrift när man även börjar att renovera träden...

1 kommentarer

mormor

16 Jan 2014 17:01

Härliga bilder. Tack detta är ett behagligt sett att ta del av era upplevelser, se det fina men slippa strapatser. Varmt tack.

Kommentera

Publiceras ej