Egentligen är det lite tårta på tårta att kalla inlägget för Gili-öarna eftersom Gili egentligen betyder just "liten ö" på sasak (folkets språk på Lombok). Men å andra sidan så säger man ju chai-te' eller salsa-sås ibland också. Och i de flesta sammanhang där Gili-öarna nämns syftar man på de tre små öar som ligger strax utanför Lombok, Gili T, Gili Meno och Gili Aire. Vi bodde på den yttersta av dessa öar, Gili T, och tillbringade dagarna med att ligga o läsa på stranden, nattbada i poolen, snorkla bland fantastiska koraller, äta smarrig italiensk mat, jogga längs stranden och dricka halvbra chilenskt vin. Toppendagar med andra ord! Jag summerar vistelsen på de små öarna med plus och minus och avslutar med några bilder:
 
+ Bland de finaste koraller vi sett utanför Gili Meno!
+ Allting var otroligt billigt!
+ Mycket bra italiensk mat
+ Det fanns varken bilar eller störiga motorcyklar på ön. Ville man ta sig nånstans går eller cyklar man eller åker hästdroska
 
- De påflugna "väskbärarna" i hamnen på Lombok
- På grund av tidigare incidenter i området tvingades vi att välja att avstå från alla exotiska drinkar
- Vi var lite för fega för att springa runt hela ön, så vi vände vad som senare visade sig att vara halvvägs
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

pappa

05 Feb 2014 22:09

Låter som ett antal skönadagar med mycket avkoppling och bad. Jag saknar dock beskrivning av den stora mängden sköldpaddor runt öarna. Såg ni några havssköldpaddor ????

Svar: Jodå det fanns en massa sköldpaddor runt öarna, tyvärr såg vi inte så många pga mycket folk på snorkelturen samt mycket maneter kring de sköldpaddorna som fanns vid vår strand.
Linn Antberg

Kommentera

Publiceras ej