I lördags vaknade vi fulla av energi och kände att vi ville göra av med den genom en svettig vandring uppför en brant kulle i en stadsnära skog. Så vi gjorde en snabbgoogling och kom fram till att Bukit Saga var det bästa alternativet. En liten stund senare var matsäcken packad och joggingskorna på, och tack vare Waze (finns det någon bättre App!) tog det endast 20 minuter att hitta dit trots den totala bristen på skyltar. 
 
Bukit Saga var väl sedan nästan exakt såsom vi tänkt oss (dvs en brant skogstäckt kulle nästan mitt i stan) med några trevliga och mindre trevliga överraskningar. Till att börja med var det otroligt svettigt. Detta var nog anledningen till att vi endast mötte folk på väg ner precis i början av vår vandring - de som hade lyckats masa sig upp några timmar tidigare än vi för att undvika den värsta middagshettan. Men vi knatade på och tyckte inte det var alltför varmt, och förbrylllades över att vi svettades så mycket. Högst upp på toppen hade man möjlighet att svettas ännu mer, där fanns nämligen ett utegym. Malaysierna är för roliga, de är egentligen ganska lata och inte alls hurtiga, men när man väl ger sig ut på bästa friskus-humör ska det vara rejält. Då räcker det inte med en tvåtimmarsvandring upp och ner i skogen, nej då ska man passa på att gymma lite i värmen också.
 
 
 
Sedan fortsatte vi till vattenfallet som inte var så stort men ganska mysigt och en perfekt plats för att intaga matsäcks-baglarna på - trodde vi.
 
 
Tills vi precis satt oss ner och efter tio sekunder blivit omringande av ett femtiotal väldigt stora och ilksna flugor/getingar/nån-sorts-insekt. Gabriel gav sig panikartat upp för kullen igen efter att jag tvingat honom att åtminstone ta ett foto av mig vid vattnet, och jag halsade en festis för att få lite energi innan jag följde efter. På väg tillbaka till bilen började det fläkta lite, kändes så varmt och vi var mycket glada att vi valt rätt dag för denna typ av vandring - inget regn och inte alltför varmt. Väl tillbaka i bilen visade det sig att termometern stod på 36 grader, dvs precis lika varmt som det brukar vara. Man kanske äntligen har anpassat sig lite till klimatet. 
 
I djurväg hittade vi väldigt kärvänliga fjärilar (de gillade nog Gabriels svett) och megamyror stora som fingrar.
 
 
 
 
 

2 kommentarer

Felle

21 Apr 2014 08:55

Yeeej, den bra designen är tillbaka!! :)
Usch, låter som en jobbig utflykt tycker jag... När jag kommer och hälsar på får du inte dra ut mig på sånt!

Svar: Yep, efter all feedback var jag ju tvungen att åtgärda snarast. ;)Haha, nejdå vi kan skippa det till förmån för en slappdag vid poolen. :D
Linn Antberg

pappa

21 Apr 2014 09:04

Den tjusiga fjärilen heter Vindula dejone förmodligen underart erotella. På engelska kallas den kort och gott cruiser. Bortsett från de aggressiva flugorna låter det som en trevlig utflykt.

Svar: Det var ju precis vad vi tänkte! Var inte helt säkra på underarten där men klart vi såg att det var en Vindula dejone. ;)
Linn Antberg

Kommentera

Publiceras ej