Efter en sex timmar lång natt (=flygning) med ca tre timmars sömn var det lite segt att vakna upp och försöka navigera på ett ställe där inte många pratar engelska och alla skyltar är helt obegripliga. Såhär såg det ut när Gabriel försökte köpa tunnelbanebiljetter:
 
 
Jag bestämde mig dock ganska snabbt för att jag gillar detta landet, där toalettsitsarna är uppvärmda när man kommer och taxichaffisarna är klädda i kostym, slips och handskar och taxidörren öppnas automatiskt när man ska gå in. Det är det det där lilla extra som gör det helt enkelt. Såhär ser de gulliga taxibilarna ut (notera sidospeglarna):
 
 
Första dagen i Kyoto blev ganska lugn, en höjdpunkt var rullande-band-sushin, riktigt god! En otippad favorit var rostbiffsushin! Vi åt tills vi sprack (nästan) till priset av 90 kr (inklusive öl!). Vem sa att Japan var dyrt?
 
 

Andra dagen i Kyoto har det varit mer action med två besökta tempel och en maiko/samurai makeover. Ni får gissa vem som är vem:
 

Det första templet vi besökte var Kiyomizu som låg vackert uppe i sluttningen med utsikt över stan:
 

Här kunde man på olika sätt donera sina pengar för att köpa diverse önskningar och allehanda sorts lycka...
 

...och sedan testa om ônskningarna kommer att slå in genom att gå med slutna ögon mellan två "love stones".
 

Alla dessa aktiviteter var proppfulla av människor som kastade mynt hit och dit. Undrar om det betyder att japanerna är ett väldigt lyckligt eller olyckligt folk?
 
Avslutar med att konstatera att Kyoto är en verkligt vacker och trevlig stad och att Japan hittills håller vad det lovat! Imorrn bär det av till Tokyo och sedan Mount Fuji.
 
Bonusbild (hitta en Linn):
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommentarer

MM

09 Sep 2013 17:25

Så mkt. ni redan hunnit uppleva. Man blir lite avundsjuk när man ser era fina bilder, hoppas vi kommer dit någon gång. Må så gott!

mamma

09 Sep 2013 21:04

Wow, vilka bilder, ni är helt otroligt fina!

Felle

10 Sep 2013 09:57

Wow, riktigt coola bilder, Japan verkar häftigt! Du är helt klart snyggast utklädd, men jag kan tänka mig att Gabbe är rätt nöjd han också när han står och svingar de där svärden...

Joan Yet

13 Sep 2013 22:53

You are very pretty dressed in the japanese culture

Kommentera

Publiceras ej