Helgens getaway började inte riktigt på topp när vi tidigt på morgonen kom in på KLIA och upptäckte att Tigerair inte alls flyger från KLIA utan från KLIA-LCCT. Trots att detta egentligen bara är en annan terminal finns det ingen smidig transport däremellan och med lite tidsbrist fick vi därför kasta oss in i en taxi o köra i ilfart mot LCCT. Därifrån blev dock helgens miniresa bara bättre och bättre! 
 
Det visade sig att Parkroyal on Pickering var helt rätt val av hotell, ett av de finaste hotellen jag bott på. De har 15000 kvadratmeter trädgårdar på olika våningar.
 
 
Lördagen spenderades strosandes på Orchard Road och bland de häftiga byggnaderna nere i centrum.
 
 
 
Eftermiddagsdrinken avnjöts i lounge-baren högst upp i Marina Bay med denna utsikt:
 
 
 
Vår första bröllopsdag firades sedan in med en middag på supermysiga Indochine Waterfront med fransk champagne och viatnamesisk mat.
 
 
Sedan var det dags för utsikt igen (i Singapore kan man aldrig få för mycket utsikt :)) och vi begav oss till 1-Altitude som är världens högsta rooftop-bar. En obeskrivlig känsla att komma upp där och se ljusspelen från Marina Bay!
 
 
 
Söndagen tillbringades sedan på Singapore Zoo där vi stiftade bekantskap med bland annat mini-flodhästar, noshörningar och orangutanger. Vem visste till exempel att miniflodhästen inte kan simma och dessutom är för tung för att flyta så den rör sig framåt genom att springa på botten, eller att noshörningar älskar melon?
 
 
 
Singapore imponerade helt klart på mig! Förutom att det är lite renare, att rulltrapporna går lite snabbare och att allt är lite dyrare än i KL var Singapore precis så flashigt fantastiskt som jag föreställt mig och jag längtar redan till nästa gång vi får åka hit!

3 kommentarer

mamma

14 Oct 2013 09:02

Grattis i efterskott!
Gulliga flodhästar, ser ganska stora ut för att vara mini!

Svar: Mm fast om du jämför med en vanlig flodhäst är de faktiskt pyttesmå. :)
Linn Antberg

pappa

15 Oct 2013 17:40

Vad det drinkarna som gjorde att ni tyckte att flodhästen var liten ? Jag har läst att det föddes en liten unge av dvärgflodhäst på S Z år 2006. Den måste varit fullvuxen nu. Det finns tyvärr inte många kvar pga inbördes strider i Sierra Leone och Liberia ( det är bara där de finns ). Är det månne en black rhino Linn matar ?

Svar: Nej det är en helt vanligt white rhino måste jag erkänna. Men mini-flodhästen var faktiskt pytteliten om man jämför med en vanlig flodhäst. Och de hade fött upp flera stycken på SZ så de bidrar med sitt strå till stacken (eller flodhäst till flocken bör man kanske säga).
Linn Antberg

Fellan

15 Oct 2013 19:14

Åh vad avundsjuk jag blir, älskar Singapore!! Ser ut som en toppenhelg! Diggar speciellt bilden på er med orangutangerna, och häftigt att ni fick mata noshörningen - var det ingen risk att han skulle bitas?!

Svar: Nej han hade inga tänder. De äter ju mest gräs o löv. Så helt safe. Men coolt! Du måste komma ner hit nästa höst så vi kan åka t Singapore!
Linn Antberg

Kommentera

Publiceras ej