Här följer en kort resumé över Labuan och de senaste dagarnas förehavanden. Labuan är alltså den ö med ca 100 000 invånare som ligger utanför Bruneis kust men som tillhör Malaysia, 2,5 timmars flygresa från Kuala Lumpur. Eftersom de inte verkade ha någrra särskilt spännande sevärdheter (den största attraktionen var en skorsten mitt på ön) bestämade jag mig snabbt för att tillbringa torsdagen på hotellet läsandes min projektledningskurs vid poolen och pausade då och då med ett pooldopp, en promenad på stranden eller en massage. Stranden vid Palm Beach Resort var som tidigare nämnts inte fantastiskt vacker men trottoaren längs bilvägen utanför hotellet var desto finare dekorerad:
 
 
Middagen förtärdes på en hektisk, svettig kinesisk restaurang som serverade fantastisk seafood. Vi åt räkor som var stora som små humrar (och smakade mer som humrar än räkor), fantastiskt goda krabbor, nån sorts fisk samt nudlar med diverse sjögrejer i. De levande krabborna samt räkorna och fisken fick vi peka ut vid ankomsten till restaurangen och så tillagades de efter våra önskemål.
 
Eftersom Labuan är en skattefri zon och det är billigt med till exempel choklad och alkohol gjorde vi en snabb shoppingtur på fredagen innan vi tog flyget hem till KL. Prisexempel: en flaska 1L Absolut Vodka för 55 SEK.

3 kommentarer

mamma

16 Jun 2013 16:45

Håller med om att stranden inte ser så lockande ut, och trottoaren är jättefin!
Sitter just nu med knorrande mage o väntar på Bosses pizza o den brukar ju iofs vara god men den slår nog inte era läckra skaldjur!

Svar: Men pappas pizza går inte av för hackor! Sån går inte att hitta härnere i alla fall. ;)
Linn

skaldjursälskande pizzabagare

16 Jun 2013 17:07

Häftigt med räkor stora som humrar! De till och med smakade hummer !
Kan det inte varit så enkelt som att det låg ovanligt små humrar på tallriken förklädda till räkor!!!
PS Jag saknar namnet på strandens vackra slingerväxt med plommonstora bruna frukter. DS

Svar: Jag var nästan själv beredd att tro samma sak, men det som talar mot den teorin är att det faktiskt fanns något annat på menyn som var dyrare och hette just hummer...
Linn

F

16 Jun 2013 21:29

Vem är kinesen ni käkar middag med, en ny kompis??
Hu för räkorna och krabborna och fisken och sjögrejerna, tummen upp för spriten!! Då har Affe nåt att fortsätta göra drinkar med :)

Svar: Vår kompis är Gabriels agent Tan som han reser runt med. Han har tidigare bott på Labuan och detta var hans favoritrestaurang!Affe var mkt nöjd med vodkan. :)
Linn

Kommentera

Publiceras ej