Hur många är det som vet vad en wagyu-ko är? Om jag säger kobe-biff? Om det fortfarande inte ringer någon klocka kan jag berätta att wagyu är en typ av ko från Japan som är framavlad för att producera extra mycket intramuskulärt och omättat fett, det vill säga extra gott kött. För att köttet ska bli så mört och smarikt som möjligt behandlas korna på bästa tänkbara sätt, med massage och first-class mat. Det wagyu-kött som går att hitta i vår mataffär Isetan kommer från Australien och där får korna även vanligen rött vin att dricka. Så nu är ju den stora frågan - smakar detta kött verkligen godare än vanligt?
 
För att bevisa denna hypotes utförde vi ett noga genomtänkt experiment där vi köpte denna wagyu-biff samt två olika sorters köttbitar från en "vanlig" ko. Dessa marinerades och grillades sedan exakt likadant och provades mot varandra:
 
 
Och faktiskt, enligt tre oberoende provsmakare är kött från masserade kossor är i en helt annan dimension än vanligt!
 

2 kommentarer

Felicia

11 Nov 2013 20:38

Wow, det där köttet vill jag prova!! Kostar det skjortan eller?

Svar: Japp, men om man kommer ner hit blir man bjuden. :D
Linn Antberg

pappa

12 Nov 2013 18:10

Jag ser fram emot en jul-waguy. Ordnar ni köttet så fixar jag passande juldryck.

Svar: Absolut! Det låter som en riktigt bra deal! Jul-wagyu bokad!
Linn Antberg

Kommentera

Publiceras ej